Ravitsemus

Ridasjärven päihdehoitokeskuksessa toimii oma valmistuskeittiö. Keittiössä ruokapalvelutiimi yhdessä asiakkaiden kanssa hoitaa ruokapalvelut vuoden jokaisena päivänä. Itsepalvelulinjastossa on tarjolla suomalaista perusruokaa ravitsemussuositusten mukaisesti, tämän lisäksi huomioimme myös juhlapyhät ja sesongin vaihtelut seitsemän viikon kiertävässä ruokalistassa. Ruokapalveluiden laadullinen toiminta varmistetaan omavalvonnalla. Kehitämme ruokapalveluamme myös asiakkailta saatavan asiakaspalautteen pohjalta.

Terveellinen ravinto edistää ja tukee asiakkaiden ravitsemuksen sekä terveyden myönteistä kehitystä ja näin monipuolisella ruoalla tuemme asiakkaan kuntoutusta. Arjen ruokavalinnat ja ruokailutottumukset vaikuttavat merkittävästi ruokavalion terveellisyyteen, joten niihin kannattaa kiinnittää huomiota sekä tämän lisäksi jokaiselle on tärkeää itse huolehtia myös fyysisestä aktiivisuudestaan.

Ruokapalveluissa huomioimme asiakkailla olevat erityisruokavaliot ja tarvittaessa käytämme sopivia erityiselintarvikkeita. Asiakkaan oma sitoutuminen ja  kaikkien aterioiden nauttiminen on tärkeää, koska säännöllinen ruokailu edesauttaa säilyttämään vireystason hyvänä koko päivän ja saamaan levollisen unen yöllä

Aamiainen ja lounas tarjoillaan asiakkaille ruokasalissa ja iltapalan he nauttivat yhteisön asuinsolussa. Katkaisuhoidossa oleville asiakkaille tarjoillaan kaikki ateriat omassa yksikössään.